3. dan: IKT in sever Helsinkov

Po merilih organizacije World Happiness Report za leto 2019 je Finska zasedla 1. mesto med državami, kjer živijo najsrečnejši ljudje na svetu. Tako dobro in veselo se tukaj počutiva tudi midve.

Dopoldan sva se odpravili novim dogodivščinam naproti, čakal nas je drugi dan tečaja. Na predavanjih smo se podali v svet digitalnih kompetenc. Spoznali smo veliko novih elementov sodelovalnega (angl. cooperative learning) in  t.i. mešanega učenja (angl. blended learning). Predavatelj Alessandro nam je predstavil nove trende poučevanja in prednosti formativnega spremljanja.

Zanimiva se nam je zdela zrcalna učilnica (angl. flipped classroom), ki jo bomo zagotovo preizkusili. Dobili smo veliko literature in izzivov za nadaljnje izobraževanje.

 

Zvečer sva obiskali znamenitosti severnega predela mesta. Zapeljali sva se do stavbe Ooppera, ki je bila zgrajena leta 1993 in v kateri domujeta finska narodna opera in balet.

Čeprav so Helsinki prestolnica, ne dajejo občutka velemesta. Breze krasijo številne parke.

Helsinki so olimpijsko mesto, saj so leta 1952 gostili poletne olimpijske igre. Stadion se nahaja le nekaj sto metrov od Opere. Od leta 2016 ga prenavljajo, zato sva si olimpijsko središče lahko ogledali le od daleč.

Sončni zahod ob 23. uri.

Nebo so obdali oblaki,  ki po vremenski napovedi prinašajo dežne kapljice, zato sva večer izkoristili za ponovni potep ob morju.

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja