Zadnji dnevi v deželi savn

Rumena kolesa so zagotovo eno izmed najbolj uporabnih prevoznih sredstev za vožnjo po mestu. Odpeljali sva se na predavanja, ki so bila zadnji dan nekoliko daljša kot običajno. Predavatelj nas je zasul s številnimi spletnimi orodji in aplikacijami, s katerimi lahko osvežimo ure pouka in spodbudimo motivacijo naših učencev.

Urejali smo miselne vzorce, izdelovali infografike (letaki, plakati), zabavne kvize, igrice ipd. Nekaj praktičnega gradiva, ki smo ga že uporabljali pri pouku in je izdelano z orodji, kot sta npr. Kahoot! in Padlet, sva tudi midve predstavili ostalim udeležencem. Bili so navdušeni. Tako kot sva bili tudi midve navdušeni nad našim IKT-tečajem!

Primer uporabe Padleta za zbiranje idej in evalvacijo ure pri tehniki in tehnologiji.

Ko zberemo misli in preizkusimo vsa IKT-orodja, jih bomo predstavile ostalim sodelavcem in učiteljem. Gradiva bomo objavili tudi na naši spleti strani.

Infografika, izdelana s spletnim orodjem Canva.

Zvečer je sledilo prijetno druženje in večerja v vikinški restavraciji. Z ostalimi tridesetimi udeleženci tečaja smo si delili različne izkušnje iz šolskih klopi, poizvedovali o drugih kulturah in šolskih sistemih. Ko smo izvedeli, da je imela Španka Lucia včeraj rojstni dan, smo ji zapeli Vse najboljše v španskem, portugalskem, slovenskem, belgijskem, italijanskem, francoskem in grškem jeziku. Sledile so še himne naših držav, bilo je zelo zabavno.

Erasmus. Changing lifes. Opening minds.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja